Reluxa


A reluxa színes, domború, egymás fölé elhelyezett alumínium csíkok alkotta árnyékoló eszköz, mely az egyik legelterjedtebb és legegyszerűbb e célra hivatott alkalmatosság.

Különböző szélességű csíkokkal, több méretű reluxa készíthető. Általában könnyen, akár házilag is felszerelhetők.Az évek alatt változó igényeknek megfelelően mindig képes volt megújulni és egyre korszerűbb, innovatív típusokkal megjelenni.
Egy jól kiválasztott reluxa, a gazdag színválasztéknak köszönhetően díszíti, színeivel feldobja a szobát.A lapok 180 fokon belül  állíthatók, a nap mozgása így lekövethető. Egy megfelelő minőségű reluxa esetében, az erős napsugárzás nem jut be a szobába, megvédi a berendezést a fakulástól, ráadásul a bámészkodók elől is védelmet biztosít.

A reluxa mozgatható kézzel és motorral is.
Általában a nyílászáró nyíló szárnyára kerülnek felszerelésre, gyakorta feszített kivitelben. A lamellák feszítésével megakadályozható, hogy a nyílászáró működtetése során a reluxa elmozogjon, majd nekicsapódjon a keretéhez és megsértse annak felületét.


A tetőtéri ablakok árnyékolására a feszített kivitelben készült reluxa tökéletes választás.

Leginkább elterjedt típusa az alumínium lamellás reluxa, ezen belül is a 16mm-es és 25mm-es lamella szélességgel rendelkező darabok. 
Mindkettőt kiváló árnyékoló hatás jellemez, valamint egyes lamella színek mellé szín azonos szerelék rendelhető (a karnis, a záróléc, a létra és kezelőzsinór a lamella színével megegyező).

A reluxák általában könnyen, akár házilag is felszerelhetők.


Azoknál a felhasználóknál, akik a természetes anyagok használatát részesítik előnyben, a fából készített reluxák bizonyulhatnak a legjobb választásnak az árnyékolásra. Nedves, párás helyiségekben valamint tetőtérben elhelyezett tetőablakoknál nem ajánlott a felhasználása.


Abban az esetben, ha a felhasználó egyszerre szeretné élvezni a fa reluxa szépségét és az alumínium reluxa praktikus előnyeit, akkor érdemes fautánzatú alumínium reluxát választani.


Megosztom ismerőseimmel: