Műanyag redőny
A műanyag redőny kemény PVC-ből készül. Rendkívül egyszerű konstrukció. Több típus és méret  létezik. A különböző magasságú (helytől, igénytől függően) lécek egymásba tolhatók, így alkotnak egy egységes felületet. Színválasztéka kisebb, mint az alumínium redőnynél. A fehér színű műanyag redőny a közkedveltebb, de különböző színekben kapható, így könnyen elérhető, hogy harmonizáljon az épülettel. Szinte minden nyílászáróra felszerelhető és teljes sötétítésre is alkalmas.

Népszerűségét jól bevált működésének és alacsony árának köszönheti, a legolcsóbb redőnyfajta. Ár, érték aránya nem rosszabb, mint például az alumínium redőnyé. Igaz, a felhasznált anyagok minősége nem éri el az alumínium redőnybe építetteket, viszont olcsóbb nála.

A műanyag redőny, jó hőszigetelő és színtől függetlenül sötétít. Leggyakrabban az erős nyári napsugarak elleni védekezésre használják, de alkalmas hangszigetelésre is, valamint este a leengedett redőny megakadályozza, hogy belássanak otthonunkba. Mozgatása megoldható manuálisan és elektromos motor beépítésével is. Manuális mozgatáskor a felhúzás hevederrel, vagy más néven gurtnival történik, melyet a falra szerelt, vagy a falba épített egység tekeri fel. Elektromos megoldásnál a falra elhelyezett kapcsolóval, vagy távirányítóval érhető el a redőny mozgatása.

Műanyag redőny szerelhető belső és külső tokos változatban is, valamint szúnyoghálóval is egybeépíthető.

Csipesz zárral a redőny feltolása is megakadályozható, így egy kis védelmet is nyújt, de ez nem jelenti azt, hogy ez egy kiváló biztonságtechnikai megoldás.
Újabb típusú műanyag  redőnyök alumínium záróléccel készülhetnek. Ezek külső megjelenésben megegyeznek az alumínium redőnyökkel. Ez a redőny  zárt állapotban teljes fényzárást biztosít, hő és hangszigetelő hatása kiváló


Megosztom ismerőseimmel:

Hozzászólások

:
:
: